Uitvaartceremonies

De fotopresentaties waarin het leven van de overledene de revue passeert, ze zijn bijna niet meer weg te denken bij uitvaarten.

We worden verrast door delen van het leven die we niet gekend blijken te hebben. De foto’s uit de vroege jeugd, het gezin van herkomst, vakanties, hobby’s, trouwfoto, (klein)kinderen, familiefeestjes, afscheid van collega’s… het hele leven komt voorbij.

Zodra een uitvaart geregeld moet worden, komt er een hoop op je af. In een korte tijd krijg je veel informatie en moet je veel keuzes maken.

Heeft de overledene speciale wensen met betrekking tot de uitvaart: muziek, foto’s?

Er dient een draaiboek te worden samengesteld; wie zijn de sprekers, welke muziekstukken dienen te worden afgespeeld (en in welke volgorde); dienen er foto’s te worden vertoond?

Hoe fijn is het dan om, waar mogelijk, ontzorgd te worden?

Welnu voor het maken van een respectvolle foto-/muziekpresentatie kunt u bij mij terecht. Hoe?

Door van de foto’s die de familie heeft aangeleverd in combinatie met de gekozen muziekstukken een soepel lopende, perfect getimede, professioneel ogende en op maat gemaakte persoonlijke levenspresentatie te maken.

De presentatie zelf wordt geautomatiseerd afgesteld op de muziekstukken. Er zit zelfs een instructie bij -met elk muisklik moment- voor de medewerker van de afscheidslocatie.


Enkele reacties van familieleden/nabestaanden:

Muziek en beeld klopte helemaal.

Ik wil je hartelijk danken voor de wijze waarop je de fotoreeks en het draaiboek hebt gemaakt voor de uitvaart van mijn moeder. Je oog voor detail zou mijn moeder zeker hebben kunnen waarderen.

Het was heel, heel erg mooi en de zorg die je er aan besteed hebt sprak er aan alle kanten uit. Dit heeft geholpen het afscheid zo goed te maken als maar mogelijk was.

Het was in het crematorium mooi, maar ook thuis is het een kostbaar bezit

Het was fantastisch dat we de foto’s gemakkelijk konden aanleveren en dat u er zo’n mooi geheel van gemaakt heeft.


Vanaf het moment dat de gasten binnen lopen tot en met de laatste klanken van het laatste muziekstuk loopt de hele bijeenkomst op rolletjes. Menig uitvaartleider en afscheidslocatie tekent daarvoor, terwijl de familie alleen maar dankbaar is.